fbpx

VAR – både elsket og hatet

Den elektroniske dommeren som dukket opp for noen sesonger siden skal være med å hjelpe dommerne med å gjøre korrekte avgjørelser. Innføringen skal gjøre avgjørelser som offside, straffer mer rettferdige. Siden Premier League startet opp igjen, har det vært en rekke situasjoner som har ført til mye diskusjon. Dette omhandler da hvordan VAR blir brukt denne sesongen. Kritikken har ikke latt seg vente på, og mange stiller spørsmålstegn til den elektroniske dommeren. Nytt for sesongen er at dommer skal ha muligheten for å selv se situasjonene på monitor. Dette skal gjøre at hvis VAR-teamet er usikre, så skal dommer ha siste ordet i saken. Det vises i ettertid at VAR-teamets anbefalinger til dommeren hare vunnet frem hver gang. Dommere har blitt bedt om å vente med å blåse hvis de er usikre for at eventuelt VAR kan endre utfallet senere.

Den kanskje største «snakkisen» denne sesongen kom etter Everton-Liverpool hvor det blant annet ble annullert scoringer og delt ut rødt kort. Etter allerede 7 minutter blir Van Djik spilt alene på bakre stolpe hvor Pickford kommer ut med en knallhard takling som mange vil mene kvalifiserer til et rødt kort. Ser man på reprisen så viser det en soleklar straffe, men linjedommer er oppe med flagget. VAR-teamet bruker flere minutter for å se igjennom situasjonen og det hele ender med offside. Det som i etterkant kritiseres stort er hvorvidt de så på situasjonen med taklingen. Det har senere blitt offentligjort at dommeren har mulighet til å gi det røde kortet. Tidligere toppdommer Mark Clattenburg har analysert situasjonen og konkludert med at det var feil utfall av hendelsen. For Liverpool sin hadde kampen sett helt annerledes ut om Pickford hadde blitt vist ut. Van Dijk risikerer nå å miste hele sesongen.

Etter helgens kamp mellom Manchester united-Chelsea dukket det nok en gang opp en situasjon som flere mener VAR burde grepet inn på. Chelsea kapteinen ble tydelig holdt inne i feltet, men VAR-teamet grep ikke inn. Det er tydelig at VAR har kommet for å bli, til folks glede og sinne. Flere mener dette tar bort sjarmen med fotballen og det fotballen står for. Uavhengig av dette er nok enhver fotballelsker enig i at VAR kan være bra, om det kommer noen grunnleggende endringer. Det må komme klarere regler på hva som er hands, eller skal man blåse offside om armhulen er på innsiden.

Hva mener du om VAR hittil denne sesongen, og hvilke endringer tenker du burde vært gjort for å forbedre det omdiskuterte hjelpemiddelet?

5 kommentarer

  1. If some one needs to be updated with latest technologies after that he must be pay a visit this site and be up to date all the time. Lucina Gill Godfrey

  2. You have observed very interesting points! ps decent internet site. Lesley Wilfred Adlee

  3. Thank you so much and I am looking ahead to touch you. Pearla Ingelbert Kamillah

  4. Looking forward to reading more. Great post. Really looking forward to read more. Cool. Bernardina Bertrand Borer

  5. I enjoyed reading this. Nice read. I enjoyed reading this. This information is magnificent. Inez Foss Garber

Legg igjen en kommentar