fbpx

Intervju med Tobias Christensen: – Det er jo en drøm, men veien dit er lang

Tobias Christensen kommer fra Kristiansand og spiller i dag på det øverste nivået Eliteserien. Han har de siste årene hatt en stor fremgang i sin karriere som fotballspiller og ble senest i 2018 nominert til “årets gjennombrudd i Eliteserien” sammen med Erling Braut Haaland og Tobias Børkeeiet. I 2019 hentet Molde FK unggutten fra IK Start. Vi har foretatt oss et intervju angående hvordan det er å spille på det øverste nivået i Norge.

Overgangen til Molde har vært fin. Jeg føler absolutt jeg har kommet til en klubb som passer bra for meg.

Merker du stor forskjell på nivået i klubben kontra Start og føler du et større press ved å spille i en norsk toppklubb?

– Det er naturligvis nivåforskjell ja. Både kvaliteten og opplegget rundt er noen hakk opp men også vinnermentaliteten er en stor forskjell. I Molde er man vandt til å vinne kamper og forventninger er større, men det er noe jeg liker og trives godt med.

Å spille fotball for det serie vinnende laget (2019) er ikke noe som har kommet over natta for unggutten.

– Jeg startet i Vigør. Min utvikling kom mest av å ha det veldig gøy med fotballen og være mye på løkka. Turen gikk videre til Start da jeg var 15. Gikk gradene der fra G16 til A laget og var der frem til i fjor sommer da jeg ble solgt til Molde.

Det å spille for en toppklubb i Norge krever mye og man må ofre mye tid for å bli god. Tobias forteller at dagen hans pleier vanligvis å se ut som dette:

08:00 Våkner opp

09:15 frokost med laget

10:30 trening

12:30 Lunsj med laget

14:00 Økt på egenhånd

Resten av dagen går til avslapping.

Å være fotballspiller påvirkes mye av følelser. Tobias forteller at periodene hvor han ikke får mye spilletid er alltid tøffe perioder. Det kommer også oppturer, nylig ble han tatt ut til å spille for U21-landslaget mot Portugal og Hviterussland.

– Det er alltid gøy å bli tatt ut på landslaget. Gir motivasjon. Største oppturen så langt må kanskje være opprykket til eliteserien med Start i 2017, mitt første år på seniornivå.

I dag har koronapandemi har påvirket hele fotballverden. Nå blir kampene spilt for begrenset antall publikum eller for helt tomme tribuner. Når Tobias får spørsmål om koronapandemien har påvirket hans presentasjoner svarer han følgende.

– Jeg føler ikke det har påvirket så veldig mye verken den ene eller den andre veien, men det å spille for tomme tribuner er jo kjedelig. Jeg elsker når det er trøkk på tribunen og mye folk på kamp. Jeg må jobbe mer med meg selv for å komme opp til det tenningsnivået jeg trenger når publikum ikke er til stedet.

Unggutten fra Kristiansand har allerede oppnådd mye i sin karriere som proff fotballspiller. Han har høye ambisjoner og har planen klar.

– Det neste steget i karrieren ser jeg for meg er til Utlandet. Liverpool er favorittlaget. Det er jo en drøm, men veien dit er lang. 

Har du noen tips til noen unge fotball hjerter?

– Mine beste tips må være å først og fremst ha det gøy, og være mye med ballen. Tren mye og aldri være redd for å prøve.

Det er ingen tvil om at Tobias har en lys fremtid i sikte. Vi i fotballverden ønsker Tobias lykke til videre i sesongavslutningen og videre i karrieren.

Legg igjen en kommentar